RAMVERKSTAD.

– Läs mer om hur vi arbetar för att skapa dina inramningar.

Med våran ramverkstad kan vi erbjuda skräddarsydda ramlösningar för alla dina konstverk, fotografier och andra inramningsbehov. Vi kan skapa ramar i olika stilar, storlekar och material för att passa dina önskemål och behov. Utöver att skapa en vacker presentation av erat konstverk så jobbar vi med material av högsta kvalitet för att skydda era konstverk mot skador och förlänga dess livslängd.

 

Passepartout

Passepartout är en viktig del av konst- och fotopresentationer. Det är en kartong med en  öppning som exakt matchar konstverkets storlek. Den ger en professionell touch och skapar  kontrast mellan konstverket och ramen.  

Dess praktiska fördelar inkluderar skydd mot skador och ljusets blekningseffekter och kartongen  som används är syrafri, vilket säkerställer långvarig bevaring av konstverken. Passepartouten  hjälper också till att fokusera betraktarens uppmärksamhet på konstverket. Det är ett oumbärligt  verktyg för att förbättra och skydda ert konstverk.

 

Ramar

Vi erbjuder ett brett utbud av svensktillverkade ramar i massivt trä, för att passa alla  konstnärers och konstentusiasters olika behov och preferenser. Just nu i sortiment har vi al,  björk, ek och rödek och vi kan även erbjuda ytbehandling av ramarna för att uppnå variationer i nyansernas 

 

Glas

Glas spelar en avgörande roll i att skydda konstverk från skador, särskilt från skadligt UV-ljus.  Genom att placera en glasruta framför konstverket minskar man exponeringen för UV-strålning,  vilket förhindrar blekning, missfärgning och nedbrytning över tid. Detta hjälper till att bevara  konstverkets skönhet och kvalitet under lång tid. Vi har även Artglass av högsta kvalitet som inte bara erbjuder den bästa klarheten utan också är antireflikterande.

Har du frågor gällande din inramning så tveka inte att kontakta oss!